Musherit

Anna Hirvilammi Lohjanjärvi helmikuu 2017 Windy Poju Mörö Remu

Anna Hirvilammi

Huskyt ovat kasvattaneet minua jo 80-luvulta saakka, kun perheeseeni tuli pian syntymäni jälkeen 2 siperianhuskyä silloisesta Majakan kennelistä. Silloin aivan pienenä lapsena pääsin ensimmäisen kerran em. kennelin ison huskyvaljakon kyytiin. Ilmeisesti se teki lähtemättömän vaikutuksen.

Ensimmäisen oman huskyn hankin vuonna 2008 ja siitä lähtien olen ollut Suomen Kennelliiton ja Suomalaisen Siperianhuskyseuran jäsen. Vuonna 2010 talvella lähdin huskysafarille töihin hakemaan oppia ja kokemusta koiravaljakkotouhuista. SKL:n kasvattajakurssin olen käynyt vuonna 2013 ja oman kennelnimen anominen tuli ajankohtaiseksi vuonna 2016, kun kenneliimme syntyi ensimmäinen pentue. Olemme Suomen Valjakkourheilijoiden liiton jäseniä sekä Uudenmaan Vetokoiraurheilijat ry:n hallituksen jäseniä.

Aivan kuten koirani, rakastan itsekin juoksemista. Juoksuharrastuksen takia koirien kanssa on kilpailtu myös canicrossluokissa. Haaveena on siirtyä joskus sprinttikisoista pidempien matkojen kilpailuihin, kunhan olosuhteet sen sallivat.

Jukkis Ahonen

Olen Jukka-Pekka Ahonen, intohimoinen valjakkokuski. Alkukantaiset pystykorvat ovat kuuluneet elämääni lapsuudesta asti. Ensimmäinen arktinen pystykorvani oli Ikiliikkujan samojedi nimeltä Rudi, jonka hankin 2000-luvun alussa vaelluskaveriksi. Rudin kanssa tuli tehtyä monta reissua Lappiin, erityisesti Saariselän erämaa-alueet tulivat tutuiksi useana kesänä.

Ensimmäisen siperianhuskyni hankin 2012, ja sitä kautta tutustuin Annaan. Lauma on sen jälkeen vienyt mennessään, ja pian kaupunkiasunto vaihtui taloon Lohjan maaseudulla, ja pihalle on sen jälkeen noussut parikin koiratarhaa. Valjakkourheilussa minua kiinnostaa kilpailemisen lisäksi harrastuksen logistiikka; koen että valjakkourheilu on sukua vuorikiipeilylle joka on vienyt minua vuoristoihin eri puolille maailmaa. Yhteistä lajeille on se että suoritus itsessään on vain murto-osa harrastuksesta. Valmistautuminen ja suunnittelu on pitkäjänteistä, ja huolto näyttelee suurta roolia.

Tavoitteenani on kehittyä lajin harrastajana ja kilpailijana, ja minua kiehtovat erityisesti pidemmät matkat vaikka toistaiseksi kokemus rajoittuu kilpailemiseen sprintissä.

(Kuvaaja: Tomi Niemi)