Koirahieronnasta lisävauhtia

Meillä kävi Ohkolan Syyskisoissa sikäli kiva tuuri, että Anna voitti sieltä lahjakortin Kirsi Sindan koirahierontaan. Talven tullen otimme Kirsiin yhteyttä ja sovimme kotikäynnin Salpasäpinöiden ja Lempparisprintin väliin.

Koirahieronta Windy Kirsi SindaMoni harrastaja vannoo koirahieronnan nimeen, mutta me emme olleet aiemmin tutustuneet tähän taitolajiin. Kirsi ystävällisesti selosti työtään käsitellessään Windyä. Koiran kehonkielestä näki että sieltä täältä löytyi jumeja, jotka Kirsi avasi taidokkaasti, yksi toisensa jälkeen.

Koirahieronnassa on useita tavoitteita; toisaalta lihasjumeja pyritään avaamaan hieromalla, ja samalla liikeratoja parannetaan, sekä pistetään kehoon kertyneitä kuona-aineita liikkeelle. Kirsi kertoi että tyypillisesti koirat “tarjoavat” usein ensin sitä puolta, jolla jumeja ei ole, ja ikäänkuin suojelevat kipuilevia alueita. Kun jumikohta löytyy, pyrkiii koira yleensä hieman väistymään käden alta, jolloin se tulee rauhallisesti asettaa takaisin aloilleen.

Pikkuhiljaa Windy tottui käsittelyyn, ja rupesi rentoutumaan,, niin että silmätkin painuivat välillä kiinni. Hieroja kävi läpi kaikki lihasryhmät aloittaen takapäästä ja lopettaen lopulta pään alueelle. Kun koira käsittelyn lopuksi nousi seisomaan, oli sen ryhti parantunut silmin nähtävästi!

Vierailun lopuksi Kirsi vielä arvioi toisen koiramme, joka on kirputtanut takajalkaansa. Olemme sulkeneet pois ravintoon ja tartuntoihin liittyvät syyt. Ilmeisesti syynä onkin ollut jumi takalonkan alueella, joka on säteillyt tuntemuksia reisiin, joihin koira on kirputtamalla pyrkinyt vaikuttamaan. Jo lyhyen käsittelyn jälkeen Mörön seisonta avautui ja ryhti parani paljon. Tästä on hyvä jatkaa ensi kerralla! Suosittelemme koirahierontaa, paitsi urheilukoirille, myös kotikoirille!

Kirsin palvelun yhteystiedot löydät hänen Facebook-sivuiltaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close