Koirien ruokinnasta

Pakkaset paukkuvat siihen malliin että mitään vesikippoa ei tarhaan parane jättää. Järsivät sen vaan palasiksi, eikä lämmitettävääkään kippoa oikein uskalla laittaa; epäilenpä että nakertavat kaapelin katki alta aikayksikön.Eli ei auta muu kuin juottaa koirat aamulla, laittaa iltaruoan sekaan reilusti lientä ja tietysti nesteyttää treenien yhteydessä vielä erikseen.

Niin, ja kyllähän nuo tuota lunta popsivat näköjään aika paljonkin. Tiedä sitten että kuinka paljon se lopulta koiraa nesteyttää? Omat oppini vuorikiipeilyn puolelta ainakin sanovat että ihmisen on melko lailla turha yrittää nesteyttää itseään lumella. Sen sulattaminen suussa kuluttaa niin paljon energiaa että lopputulos on joko yhdentekevä tai suorastaan haitallinen. Ilmeisesti koirilla kuitenkin asia on hieman toisin, pitääpä selvittää jostakin.

Jokatapauksessa koirat siis saavat aamupäivällä haaleaa tai lämpöistä lientä johon on sekotettu 0-2 pötköä lihaa per 4 koiraa (riippuen ohjelmassa olevan treenin määrästä). Tänään esimerkiksi sekaan tuli vain kissanruoan jämät antamaan vähän makua, sekä loraus öljyä, koska ohjelmassa ei ole treenejä.

Illansuussa on sitten ruokinnan aika. Tällä hetkellä tarjolla on Jahti&Vahti Extra Energiaa, sekä Jahti&Vahti Barf Sikanautaa. Sapuskan määrä vaihtelee koirittain ja kausittain, sekä tietysti treenin mukaan. Ruoan mukaan laitetaan reilusti nestettä.

Yhden pointterin voisin tähän lisätä, jonka poimin Seppala Kennelsin muutenkin lukemisen arvoisista artikkeleista. Eli siis se että huskyn kanssa ei koskaan tarvitse miettiä että nesteyttääkö liikaa; ylimääräinen neste tulee kyllä heti ulos, eikä aiheuta muita ongelmia. Eli nestettä vaan tarjolle, usein ja reilusti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close