Talvihuolto

Kevätsiivousta odotellessa oli tammikuussa hyvä hetki tehdä koirille ja tarhoille vähän talvihuoltoa. Kelit ovat olleet aika kurjia, ja harjoittelumahdollisuuksia on ollut laihalti, joten ylimääräistä aikaa on ollut hyvä käyttää koirien hyvinvoinnista huolehtimiseen muilla keinoin. Kun säätiedote näyttää että lähipäivinä ei voida treenata, on hyvä hetki antaa koirille luita järsittäväksi ilman ylimääräistä huolta ruoansulatusongelmista treenin yhteydessä.

Tarhakoirien osalta on tärkeää suojautua sekä ulko-, että sisäloisia vastaan. Loishäätö on siis hyvä tehdä määräajoin, jotta koirille ei tule ikäviä terveysvaikutuksia. Oma näkemyksemme on että loishäätöön käytettävää lääkeainetta on hyvä vaihdella. Eri aineet on suunniteltu eri loiskantoja ajatellen, joten vaihtelemalla käytettävää ainetta voidaan varmistua siitä, että ainakin pidemmällä aikavälillä kaikki loiskannat tulee hävitettyä. Hyviä ilman reseptiä saatavia valmisteita ulkoloisten häätöön ovat esim. Bayvantic, Exspot, Exproline vet ym. Ulkoloishäätö on hyvä pitää voimassa, jos käy esim. koiranäyttelyissä tai koirapuistoissa, jossa koirat ovat lähekkäin ja keskenään tekemisissä. Näin voidaan estää ikävien uusien tartuntojen leviäminen.

Virkon S pesu- ja desinfiointiaine tablettina

Ulkoloishäädön yhteydessä on tarpeen huolehtia myös siitä, etteivät mahdolliset loiset pysty ”lomailemaan” koirien majoitustiloissa ja tarttua sieltä uudelleen. Eli ulkoloishäädön yhteydessä vaihdoimme koirien kuivikkeet uusiin ja desinfioimme kopit Virkon S-desinfektioaineella. Liuotimme tabletit veteen ja suihkuttelimme desiaineen suihkupullolla koppeihin, sekä tarhassa että autossa.

Kun edellämainitut toimenpiteet tekee tämänkin kokoiselle laumalle, niin onhan siinä hommaa. Mutta kun sen kerralla tekee, niin tietääpähän että koirilla on näiden asioiden suhteen hyvä olla ja voi rauhassa keskittyä tuleviin kilpailuihin. Nyt kun vielä treenikelit paranisivat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close