Esittelyssä kalteritarha

Trailwinds-kennelillä on kaksi koiratarhaa. Suurempi näistä on kahteen osaan jaettu tarharakennus, joka on puoliksi puurakenteinen katos terasseineen, ja puoliksi alumiinisista kalterielementeistä rakennettu. Tarha on ulkomitoiltaan 6×10 metriä. Osa katoksen alaisesta tilasta on kuitenkin varattu varastotilaksi, joten tilavuus on 52 m2. Tarha on jaettu kahtia, ja suurempi puoli on 28 m2 ja pienempi puoli on 24 m2.

Suuremman koiratarhan pohjapiirustus
Suuremman koiratarhan pohjapiirustus

Tarhan pohja on katoksen osalta puurakenteista terassia ja muilta osin hiekkapohjalla olevia betonilaattoja. Väliseinä on rakennettu kalterielementin varaan, mutta se on kuitenkin vaneria jotta seinän läpi ei voi sosialisoida. Kalterielementit ovat 1,8m korkeita, ja väliseinän osalta rakennetta on korotettu kun Pojulla oli tapana kiipeillä siitä yli.

Trailwinds Huskies isompi koiratarha
Jaetun tarhan keskellä oleva seinä on vanerirakenteinen, samoin väliovi

Elementtien kanssa kävi niin, että kyseisen mallin maahantuonti on lopetettu. Niinpä meillä on vain yksi ovielementti, ja olemme rakentaneen väliseinän oven ja toisen ulko-oven vanerista. Bonuksena keskellä tarhaa olevan tolpan päässä on kaksi LED-valonheitintä, jolla koko tarha saadaan melkoiseen stadionvalaistukseen iltaisin.

Ylläolevassa kuvassa ei näy vielä koirien ruokinta-aukkoja. Kävi kuitenkin aika pian selväksi että koirien ruokkiminen kulkemalla kupit kädessä oviaukoista ei ole kovinkaan helppoa. Oli siis ratkaistava kuinka ruokinta hoidetaan tarhojen ulkopuolelta käsin. Muuta ratkaisua ei keksitty kuin tehdä kallisarvoisiin kalterielementteihin aukkoja varten reiät.

Ruokinta-aukko rakennusvaiheineen
Ruokinta-aukko rakennusvaiheineen

Ruokinta-aukon rakenne on lopulta yksinkertainen. Jokaista ruokinta-aukkoa varten on katkaistu kaksi kalteria, niin että on syntynyt parikymmentä senttiä korkea ikkuna. Tähän aukkoon rakennettiin kakkoskakkosesta kehykset, joiden ylä- ja alapokiin porattiin reiät johon kalteri sujahtaa. Kehyksen palat aseteltiin ensin paikoilleen yksitellen ja vasta sitten ruuvattiin yhtenäiseksi kehikoksi.

Sen jälkeen kehysten eteen rakennettiin vanerista pitkä pitopöytä koirille, johon tehtiin kuppeja varten sopivat aukot. Pöydän asennuksen jälkeen ruokinta-aukkoihin lisättiin aukkojen koon supistamiseksi valkoiset kärkikolmiot, jotta pennutkaan eivät mahdu karkaamaan aukkojen kautta (ei onnistunut ekalla yritykselle… aukkoja piti tiukentaa parikin kertaa, ennenkuin kaikki pennut pysyivät sisällä!). Lisäksi asensin aukkojen väliin vinotuet jotka pitävät samalla huolen etteivät koirat eksy naapurikipolle kuokkimaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close